Dag 6, de omgeving van Kandy

Om 9 uur zijn we vertrokken voor een ritje naar de botanische tuin van Kandy. Een ritje die normaal 10 minuten duurt, duurde nu 40 minuten. Doordat iedereen vanavond een feestje heeft was het behoorlijk druk in de binnenstad. Gelukkig hadden we direct en zelfs bij de ingang een parkeermogelijkheid.

Voor de ingang de typische marktkraampjes met vers fruit. Binne zou de wandeling ongeveer 2 uur duren. Doorgangs zijn wij wat sneller, dus hebben we rustig aan gedaan en alle bijzondere planten en bomen goed bekeken.

In het park werden we in een bepaalde laan opgeschrikt door grote vogels die veel lawaai maakten. Toen we ze beter bekeken bleken het grote vleermuizen te zijn. Het formaat van een adelaar.

Na de botanische tuin zijn we naar een theeplantage en theefabriek geweest. Hieronder staat An en Timo in de theevelden met twee vrouwen die haar een bloem willn verkopen.

De rondleiding door de (oude) fabriek gaf ons inzicht in het fabricage proces en hoe de verschillende soorten thee werden gescheiden. Aan het einde van de tour moesten we door de giftshop (lijkt eurodisney wel) om heerlijke thee te kopen. Timo en Nina hebben groot ingeslagen.

Inmiddels was het alweer 13:00. Eerst nog even een lokale markt bezoeken en een plekje vinden waar we de enige toeristen waren. Voordeel hiervan is dat ze je niet verwachten, dus je ook niet lastig vallen met alle producten die ze veel te duur willen verkopen.

Hieronder zie je hoe ze heel ‘old school’ afwegen om de prijs te bepalen.

Bij het rondwandelen liepen we onder en over een heel oud bruggetje.

Na 30 minuten schuivelen soor de drukte was het tijd om verder te gaan. Samen met ons liepen de locals terug met hun waar.

Na onze lunch hebben we nog kort een gift-shop bezocht die veel locale handgemaakte producten verkocht. Nina heeft hier wat kadootjes gekocht.

16:00 zijn we weer terug in ons hotel. Het is 29 graden bewolkt met een stevig briesje. We zitten heerlijk op het balkon en genieten van het uitzicht en de rust boven op een berg.

Morgen is het 2017. Hier 4,5 uur eerder dan in Nederland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.