Dag 9, naar Yala park safari

We werden wakker in het koloniale verleden van Engeland in een gematigd klimaat. De gemiddelde temperatuur ligt hier tussen de 20 en 25 graden. Na ons ontbijt zijn we om 9 uur vertrokken richting het zuiden van Sri Lanka. Eerst een lange afdaling door de bergen met een korte stop bij een tempel.

In de afdaling kom je geen plaatsen tegen en Nina moest nodig naar het toilet. Dan maar aanbellen bij de locals en vragen of we gebruilk mogen maken van het toilet. Natuurlijk, achter in de tuin stond een huisje met zijn oude franse hangpot (gat in de grond).

De temperatuur was inmiddels weer wat opgelopen. De mutsen werden blote buiken op straat. De vegetatie veranderde en na een rit van ongeveer 3 uur lieten we de  bergen achter ons.

Het was weer uitkijken voor overstekend wild.

Om 13:30 kwamen we aan bij het hotel waar we een overnachting hadden. Eerst even een lunch met een schitterend uitzicht over de velden en het zwembad.

Om 14:30 werden we opgehaald voor een safari door Yala park. In dit park zitten luipaarden die je zelden ziet. De meeste kans maak je in de ochtend, maar daarvoor moesten we dan om 5:30 opstaan. We namen onze kans die middag, want er is ook veel ander moois te zien.

In het park zijnheel erg veel pauwen en herten. Elke keer als we dat tegen kwamen stopte de chauffeur. Maar wij willen echt wild zien, buffels, olifanten, en zelfs krokodillen.

Na een tocht van bijna 4 uur kwamen we voldoen terug in het hotel. Het was inmiddels donker en we waren allemaal moe van deze dag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.