Leavenworth (klein Bayern), 4 augustus 2019

Op weg naar Seattle hebben we vandaag een korte afstand gereden van ongeveer 4 uur. 50 km voor aankomst rijden we door een soort canyon van dorre bergen en diepe dalen langs een rivier. Met nog 10 km te gaan is nog steeds alles dor, alsof je door eem woestijn rijdt en beginnen we ons een beetje zorgen te maken. Waarom zorgt die rivier die we nog steeds volgen niet voor een groene omgeving. Maar zoals zo vaak in Amerika kan het om de hoek ineens heel anders zijn. Zo nu ook. Met nog 5 km te gaan zien we ineens allemaal groene bomen en bij het binnenrijden van het dorp van overnachting is het net alsof we in de Alpen zijn.

En in de Alpen zijn we. Het plaatsje Leavenworth heeft als overlevingsstrategie zichzelf omgevormd tot een Bayern dorpje met alles in gothische letters en alle straatnamen en toeristische gebouwen in het Duits.

We hebben ons ’s middags prima vermaakt in dit dorp. Het was alleen behoorlijk warm. Maar nog lang niet zo warm zoals het in Nederland was.

In de avond als de zon achter de hoge bergen verdwijnt is het zeer aangenaam. We vonden een leuk restaurant met een dakterras waar we hebben gegeten.

Nog een paar dagen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.