Almafische kust en Napels

Vanmorgen vroeg zijn we vertrokken uit Sorrento. Hier begint de route langs de Almafische kust. Een route waar het in de zomer file rijden is en scooters je links en rechts voorbij schieten. Deze zomer is alles anders, dus ook het rijden van deze route waar we af en toe ons alleen waanden.

Na twee uurtjes rustig rijden, genieten van de uitzichten verlaten we de bekende kustweg en zetten koers naar Napels. Aan de voet van, de nog steeds actieve, Vesuvius staat ons hotel voor deze nacht. Na het inchecken zijn we direct de stad ingewandeld.

Warm is het in Napels. Zo bereiden we ons voor op Florence waar het nog warmer zal zijn. Gelukkig zijn er in Napels veel kleine steegjes met rondom hoge gebouwen waar de zon niet komt. Daar is het prima te doen.

Napels heeft naast nauwe steegjes ook schitterende overdekte winkels.

Tegen de avond dalen we af naar de haven. Op de achtergrond ligt Sorrento. Als we naar links kijken dan zien we de Vesuvius op steenworp afstand liggen.

Vlak voordat we gaan eten nog even snel een foto van mijn mooie vrouw (ze vroeg zich wel eerst af waarom ze daar en zo moest zitten).

Morgen naar Florence. We zijn langzaam begonnen aan de weg terug.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.