Dag 7, met de trein van Kandy naar Nuwara Eliya

Vandaag zijn we met de trein door het binnenland van Sri Lanka gereden. We startten bij Kandy, de voormalige hoodstad van dit land. Op een mooi oud station moesten we uurtje wachten op onze plek in een ouderwetse trein.

Het was vooraf spanned of we wel mee konden, want het is ook vakantie is Sri Lanka. De trein was op 1 januari,al weken volgeboekt. We hadden geluk. Onze chauffeur heeft via via kaartjes kunnen regelen voor de trein van 12:30.

Deze treinreis is één van de hoogtepunten van onze vakantie. De rit gaat door de jungle omhoog van 500 meter naar 2000 meter. De temperatuur neemt af en de omgeving verandert. Langzaam komen we uit in de theeplantages hoog in de bergen.

De treinreis van ongeveer 90 km duurt ongeveer 4 uur. Tijdens de reis wordt je continu door elkaar geschud. De video geeft een kleine indruk van deze treinreis.

D

Om 17:00 werden we door onze chauffeur van het eindstation opgehaald en naar ons volgende hotel gebracht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.