Dag 11, naar ons relax resort in Bentota

Vandaag onze laatste actieve dag, op donderdag 5 januari. We zijn vanaf eerste kerstdag elke dag actief geweest. De eerste stop onderweg was bij mijn van maansteen juwelen.

In deze kleine mijn wordt een gat in de grond gegraven van ongeveer 20 meter (allemaal met de hand) om te zoeken naar mooie juwelen.

Met een emmertje wordt een lading zand met stenen naar boven gehaald en die worden in het water gezeefd.

Het resultaat wordt daarna met slijpmachines omgetoverd van een ruwe steen tot een mooi juweel.

Het bewerkte juweeltje wordt daarna in zilver of goud verwerkt tot een pronkstukje.

En daarna is er altijd een klant die iets wil kopen. Wij waren vandaag de eerste klanten, dus “I will make you een special price…”. Wij hadden altijd geluk, want bijna overal kregen wij een ‘special price’ om de een of andere reden.

We gingen na het winkelen verder en reden langs de kust over een mooie weg met schitterend uitzicht over de oceaan.

Een klein bedrijfje aan de kust was bezig met het beschermen van de schildpadden. Ze halen de eieren uit de grond die net gelegd zijn en laten ze deze in een veilige omgeving (geen rovers of dieren die de eieren meenemen) uitkomen.

Bovenstaande schilpad is 3 dagen oud. Onderstaande schildpad is 3 jaar oud.

Daarnaast bewaren ze de bijzondere schildpadden die in de vrije natuur geen kans maken om te overleven. Een bijzonder exemplaar is de albino.

Rond de lunch komen we aan bij ht schitterende resort, waar we 2 dagen hebben om bij te komen. Hier is het een paradijs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.