Koh Samui, tropisch eiland ten oosten van Thailand

Vandaag weer een verplaatsing, van Phuket naar het mooie eiland Koh Samui. Op zich een kleine afstand, maar door de infrastructuur en de het wachten op vliegvelden duurt dit bijna een hele dag. Om 8:30 ontbijt en om 9:45 met de taxi naar het vliegveld. Hier komen we een uurtje later aan. Omdat we een binnenlandse vlucht hebben zijn de wachtrijen een stuk minder. Ik denk dat we in 15 minuten hebben ingecheckt en alle veiligheidspoortjes door zijn. Om 13:00 vliegen we in een kleine cityhopper. Een vlucht van ongeveer 45 minuten.

Met een klein treintje naar de ontvangshal. Ik denk dat dit het kleinste vliegveld is dat ik ooit heb gezien. Binnen 5 minutn hebben we onze koffers en worden we opgewacht door de chauffeur die ons naar ons appartement brengt. Je jullie lezen dit goed, een appertement. We doen eens gek en begeven ons onder het plebs. Zo’n eerste tocht door een totaal onbekend gebied is altijd weer bijzonder. Wat brengt het ons en wat zien we om de hoek van de volgende kruising. De reis ging voorspoedig in een klein half uurtje. De laatste 200 meter was een echte uitdaging voor onze taxi, een klim van ik denk wel 30%. En deze klim moeten wij nu per voet afleggen. We hebben dit vandaag al twee keer gedaan en je gaat dit echt voelen in je kuiten. De temperatuur hier helpt daarbij ook niet echt. Het uitzicht vanuit ons appertement maakt weer veel goed.

De zee is beneden, een wandeling van 10 minuten. Omhoog een half uur. Aan het einde van de middag hebben we even het strand bezocht en gezocht naar een leuk barretje en een restaurant. Hierbij helpt tripadvisor ons weer fantastisch. De uitzichten over het strand zijn weer als een paradijs.

Morgen gaan we de omgeving verkennen. Nu bijkomen in ons appartement.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.