Comillas en Santillana del Mar

Ontbijt vanaf 9 uur. Tja het is Spanje en dan is alles later en vooral langzaam. We zijn dus pas om half 10 gaan ontbijten. Waren we nog steeds de eersten.

Na het ontbijt zijn we tegen 11 uur op stap gegaan. Eerste stop was Comillas, een schitterend kustdorpje alwaar Gaudi zijn eerste architectonisch wonder heeft gebouwd.

Het lijkt van de buitenkant een beetje op het snoephuisje uit Hans en Grietje. Gelukkig was het bewolkt, waardoor het niet zo benauwd werd. Aan het strand waren af en toe blauwe stukjes hemel te zien.

Na een heerlijke lunch zijn we doorgereden naar Santillana del Mar. Volgens de Spanjaarden het mooiste dorpje uit Spanje. Tja smaken verschillen. Of hebben we teveel mooie dorpjes gezien. Feit is dat de commercie hier een beetje was doorgeslagen. De schitterende gebouwen werden allemaal geƫxploiteerd door restaurants en boetiekjes. In een zijstraat zag je dan soms de originele schoonheid.

Om 6 uur waren we terug in ons hotel. Lekker loungen naast onze kamer in de tuin.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.