Bilbao

Donderdag 9 augustus

Vandaag naar Bilbao.  Parkeren schijnt hier zeer lastig te zijn. We gaan met de bus uit het dorpje vlak onder ons hotel.

Een ritje van een uur voor 2 euro 55. We werden midden in Bilbao afgeleverd. Ons eerste doel was een bezoek aan het wereldberoemde museum Guggenheim.

Voor de ingang stond een rij die ver doorliep op straat. Wachtijd voor de kassa zeker anderhalf uur. Gelukkig hadden we online kaartjes gekocht. Met de mobiel in de hand liepen we langs die lange rij en waren we binnen een minuut binnen. Het fotograferen binnen is verboden. Daarom een paar foto’s voordat we daar achter kwamen.

Hierboven een beroemde zaal vol met bijzondere optische illusies.

Hieronder een soort helikopter met een hoog peace&love gehalte.

Voor de rest moet je zelf naar binnen gaan. Buiten rond het museum waren ook de nodige kunstwerken.

Na het museum even het cafe in voor wat drinken en lekkere hapjes. Typisch in Bilbao om een paar van deze typische streekhapjes te bestellen.

Na onze lunch zijn we het oude Bilbao gaan bekijken. Wat opvalt is dat alles zo verzorgd is. Trouwens alles wat we gezien hebben in Noord Spanje is zeer verzorgd.

Om 5 uur gingen we met de bus weer terug naar Bermio, het dorpje onder ons hotel. Nog even genieten op een terras bij de haven

Tegen 7 uur waren we weer in het hotel.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.