Ayutthaya het historische park

Meer dan 400 jaar was Ayutthaya een machtig en rijk koninkrijk en het letterlijke middelpunt van Siam – het oude Thailand. In 1767 kwam daar een einde aan, doordat de Birmezen het land binnenvielen en de hoofdstad plunderden en vernielden. Vlak voor de ondergang ontvluchtte generaal Taksin de stad met zijn troepen, en wist centraal Thailand uiteindelijk in 1770 te heroveren. Nadat de koning overleed, kroonde Taksin zichzelf tot koning en stichtte hij in 1768 een nieuwe hoofdstad: het vissersdorpje Thon Buri, dat later uitgroeide tot Bangkok.

Ayutthaya is de voormalige hoofdstad van Thailand en barst van de historische tempels, ruïnes en Boeddhabeelden. Het ligt op slechts twee uurtjes reizen ten noorden van Bangkok. We hebben onze taxichauffeur van gisteren gevraagd ons vandaag rond te rijden. Om 9 uur in de ochtend stond hij te wachten op ons.

Hieronder een aantal indrukken van deze geweldige omgeving.

We hebben vier complexen bezocht en na ongeveer 3 uur in de hitte zijn we terug gegaan naar Bangkok.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.