Oregon historic highway, 17 juli 2019

Woensdag, we waren om 6 uur in de morgen klaar wakker. Rustig de dag starten en nog voor 7 uur achter het ontbijt. Vandaag ons eerste tripje, de historic highway.

We reden door een schitterende omgeving net naast Portland. Veel groen in mooie bergen, alsof je door de Alpen rijdt. Onderweg veel mooie uitzichtspunten.

Maar waar de route echt bekend om is zijn alle mooie watervallen.

De mooiste waterval van deze omgeving is de Multnomah falls. Veel toeristen willen deze bijzondere waterval zien, waardoor er een behoorlijke file voor de parkeerplaats stond. Veel te weinig plek   dus wachten totdat er weer een plekje vrijkomt. Uiteindelijk rijden we door, want het duurde allemaal veel te lang. Op de terugweg maar weer proberen.

Bij een dam ook even kijken. An maakt hier een foto van een gezin. Op de achtergrond zie je de mist van het vallende water uit de dam. Hierna hebben we een kleine omweg gemaakt die een  ooie beloning heeft opgeleverd. In dit gebied staat de bekende  erg Mount Hood. Echter vanaf de weg is deze niet te zien door alle bossen en bergwanden. Maar door de omweg konden we deze bijzondere berg wel zien. Snel een foto maken tijdens het rijden.

Links achter de paal (helaas) toch nog een glimp van Mt Hood. Daarna de snelweg op en weer terug naar Portland. Onderweg was een pakeerplaats op de snelweg die ook een wandelpad had naar Multnomah Falls. Hier was genoeg plek voor alle auto’s. 5 minuten wandelen en we waren bij de waterval. De files op die andere weg waren er nog steeds

Om 1600 weer terug in het hotel.  Inmiddels weer moe omdat we nog niet goed in de andere tijd zitten. Morgenvroeg op de fiets door Portland en daarna naar de volgende bestemming.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.