Yellowstone dag 1, 1 augustus 2019

Om 7 uur uit bed en om 8 uur in de auto. We willen op tijd zijn, want er is veel te zien. Gelukkig is ons hotel naast de ingang van het park en zijn we binnen 5 minuten in Yellowstone. Na 25 minuten rijden (het park is heel groot) zien we ineens in de verte de eerste rookpluimen van geysers.

Snel uitstappen en een foto maken. We maken daarna nog 100 foto’s die veel mooier zijn, maar het is onze eerste impressie dus een foto. Wat daarna komt is niet te beschrijven. Ik heb gewoon een paar willekeurige foto’s onder elkaar gezet, want eigenlijk moet een ieder dit natuurschoon met zijn eigen ogen aanschouwen.

Naast de heet water pompen zijn er ook veel poeltjes met geweldige kleuren.

Het ‘hoogtepunt’ van deze dag was de grote geyser. Elke 90 minuten spuit deze omhoog. We konden vlak voordat het schouwspel begon een plekje helemaal vooraan krijgen voor een mooie foto.

Old faithful

Toen we één van de laatste bronnen van dit vulkanische park wilden bekijken werden we opgehouden door een parkwachter. Er lag een bizon naast het pad en deze dieren kunnen heel gevaarlijk zijn. Dus snel een paar foto’s maken.

Een klein stukje verder was een hele kudde aan het grazen. Het weer was inmiddels omgeslagen en door de vele regen hebben we nog een foto vanuit de auto kunnen maken.

Grazende bizons

Van hieruit zijn we terug gereden naar het hotel, waar we om 6 uur in de avond aankwamen. We hebben de helft gezien. Morgen de andere helft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.