Yellowstone dag 2 een ontmoeting met Yogi, 2 augustus 2019

Deze morben hebben wat rustiger aan gedaan. Dikke mist toen we wakker werden en ongeveer 7 graden. Na het ontbijt kwam de zon tevoorschijn. Bij het binnenrijden van het park was het strak blauw. Al na met paar kilometers kwamen we een grazende kudde bizons tegen.

Veel dichterbij komen is gevaarlijk. Instappen en weer verder. Er is nog veel te zien in dit park. Vandaag hebben we weer een paar geisers gezien, maar lang niet zo mooi als gisteren. Je raakt snel verwend. Watervallen zijn er ook genoeg. Een paar mooie foto’s van welke wij hebben gezien.

Op het noordelijkste punt van het park zijn de Mammoth hot springs. Ze hebben veel weg van de hot springs in Pamukkale in Turkije.

En ineens ligt er tussen de hot springs een Wapati, een soort rendier die je veel in het park ziet op afstand.

Het is inmiddels tijd voor lunch. We kiezen voor een avontuurlijk weggetje vol gaten om een mooi en rustig plekje te vinden. Je moet met eten in dit park altijd voorzichtig zijn want beren ruiken het op kilometers afstand.

Lunch in de schaduw

Als we bij de zoveelste waterval komen is er wat opwinding op de drukke parkeerplaats. Er is een beer gespot. Gaan we nu ook nog een beer zien vraag je jezelf dan af. Iedereen is druk aan het wijzen en zoeken. Aan de zijkant vinden we een rustig plekje om ook mee te zoeken. Ineens zien we hem op 30 meter afstand tussen de struiken.

Met de zoom van mijn gewone camera kan ik nog een redelijke foto maken. Even later verdwijnt de beer in de struiken. Als ik later op de parkeerplaats sta te wachten hoor ik eens iets naast me. De beer komt op een paar meter afstand ineens langs me heen om de parkeerplaats op te lopen. Paniek bij heel veel toeristen die snel weglopen. Ik maak snel een foto en neem daarna ook gepaste afstand.

Via de parkeerplaats steekt de beer de weg over en verdwijnt weer het bos in. Als we later wegrijden is er ineens een file. Er is weer een beer gespot. Deze loopt ergens in het bos en is lastig te zien. We parkeren even en dan is de beer op 10 meter in het bos even te zien. Snel een foto en weg is de beer.

Wij hebben echt geluk. Alles gezien wat we wilden zien. Een geweldige ervaring in dit voor ons mooiste park dat we ooit hebben gezien. We rijden voldaan weer naar de uitgang, een ritje van meer dan een uur, en genieten van de mooie uitzichten die dit park ook heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.