Como Volta upstairs

Vanmorgen gingen we weer op tijd op pad. Het beloofd weer een warme dag te worden met kans op onweer in de middag. Ons doel vandaag de klim naar Volta (vuurtoren op de top).

An en José wijzen de weg

Daar waar de wolk de berg raakt staat de vuurtoren met een (naar verwachting) schitterend uitzicht over het meer. Een hele klim naar boven die gelukkig door het bos gaat over heel steile stukken. Pff net hersteld van Davos en gelijk weer een aanslag op onze spieren. Omhoog veel krachten sparen, dus pas foto’s gemaakt van de route op de terugweg.

Steil omlaag, dus ook omhoog

Boven was het uitzicht geweldig. Maar wel een kwelling om daar te komen. Eindelijk na hele tijd klimmen was daar de vuurtoren.

Uitzicht van boven

Het is de inspanning van de wandeling echt waard als je dit kan zien. Als het echt helder is kan je de scheve toren van Pisa zelfs zien. Vervolgens even bijkomen op een terras van een hotel dat naast dit uitkijkpunt staat.

Twee tafeltjes aan elkaar schuiven mocht niet in verband met corona. Maar dicht op elkaar zitten achter een te klein tafeltje is hier geen probleem.

Op de weg omlaag hebben we dit mooie kerkje nog even bekeken.

Eenmaal beneden was het doorstappen naar het hotel. Gisteren was het vinden van een plek lastig (we hadden geluk). Echter vandaag was het opvallend rustig bij het zwembad. Overal plek genoeg en een bijna leeg zwembad. Dus tijd voor een paar mooie en gekke foto’s.

De spierpijn valt mee. Eigenlijk helemaal niks. Morgenvroeg even afwachten.

Morgen de langste verplaatsing. We moeten ongeveer 900 km naar het zuiden onder Napels. Vroeg opstaan en op tijd vertrekken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.