Cinque Terre

De Cinque Terre in het gelijknamige Nationaal park Cinque Terre bestaat uit vijf dorpjes langs de Italiaanse kust vlak bij La Spezia in Ligurië in Italië. Cinque Terre bestaat uit de volgende dorpen: Monterosso al Mare Vernazza Corniglia Manarola Riomaggiore.

Één van die dorpjes.

Onze laatste dag in Italië. Vanmorgen hebben we afscheid genomen van José en Erik. Zij gingen naar Triëst, terwijl wij de drukte van zwarte zaterdag willen ontwijken. We zijn 250 km verder gereden langs de kust richting Genua. Bij het dorp Levanto zitten we in een bijzonder hotel aan het einde van Cinque Terre. Om 12:30 zijn we al bij het hotel. Koffers wegzetten en door naar het station.

Het gebied van de 5 dorpjes is het beste te bezoeken met de trein. Deze stopt bij elk dorpje waar je het schitterende landschap kan bekijken.

De dorpjes zijn gebouwd tegen de steile hellingen die de zee in lopen. Dit betekent ook dat er af en toe flink geklomen wordt, pffff.

Maar zo’n klim geeft dan wel weer mooie plaatjes. Ook als je helemaal beneden in de kleine haventjes bent.

Het was warm, heel warm. Het klimmen tussen die smalle steegjes zorgen voor natte kleren. Het zweet zat overal.

Om 1800 uur waren we helemaal uitgeteld en stonden we te wachten op de laatste trein die ons terug bracht.

Een geweldige omgeving waar we zeker weer terug willen komen, maar dan in mei, om ook de mooie wandelingen tussen de dorpen te maken.

Morgen terug naar waar we begonnen zijn, Mannheim.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.