Floating market

Op donderdag onze laatste verplaatsing. Van Hua Hin via de. Floating market terug naar Bangkok. Een ritje met een taxi-busje (zoals in Sri Lanka), waarbij we onderweg een belangrijke stop maken bij de meest bekende floating market van de wereld. De lokale boeren verkopen hier hun eigen producten, zoals fruit groenten en tegenwoordig ook souveniers.

Zoals hierboven ziet de gezellige markt eruit. Ons idee was om hier een uurtje of twee rond te lopen, wat foto”s te maken en eventueel wat te kopen. Onze chauffeur zette ons af bij een parkeerplaats, alwaar we direct naar een bootje werden geleid. Of we even 100 euro wilden betalen voor een tochtje van 2 uur. Na ampel beraad toch maar gedaan. Hoewel het volgens ons erg duur is waren we anders voor niets hier gekomen. In onze priveboot gingen we door de grachten richting de markt.

Daar waar we een gezellige drukte hadden verwacht, kwamen we terecht in een regelrechte chaos. Heel veel boten die echte files veroorzaakten. Echter weinig markt, wat er waren alleen bootjes met toeristen.

Gelukkig zagem we af en toe de glimp van de oude traditie, maar het was nu vooral een toeristische trekpleister die extreem geƫxploiteerd werd. Veel gekleurde rommel en af een toe een bootje zoals het moest zijn.

Binnen 2 uur waren we teug. Ondanks alles hebben we wel genoten van deze ervaring en hebben we een indruk gekregen wat ooit de floating market was. Maar hier zag je helaas door de bomen het bos niet meer.

Twee uur rijden en waren weer waar we zijn begonnen, Bangkok. Een kopje koffie om bij te komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.