999 tredes naar Palamidi Fortress in Nafplio

Nafplio werd in prehistorische tijden reeds bewoond, maar de oudste nederzettingen zijn onder latere bouwfasen volledig verdwenen. Archeologische opgravingen hebben aangetoond dat het gebied rond de stad vanaf het 3e millennium v.Chr. vrijwel constant bewoond is gebleven. Volgens een legende kreeg de stad haar naam van haar stichter, koning Navplios, wiens zoon Palamedes de listige Odysseus wist te ontmaskeren, toen deze krankzinnigheid voorwendde om niet aan de Trojaanse Oorlog te hoeven deelnemen.

Hoog op de rotsen ligt de burcht Palamidi Fortress. Van zeeniveau ga je naar een hoogte van 219 meter. We hadden de keuze uit een route over de weg of gewoon de trap (999 tredes).

Zo stoer als wij zijn hebben we besloten de trap te pakken. De zon scheen wel, maar een kleine inspanning is altijd goed. Dat bleek toch een klein beetje tegen te vallen, want je hoopt op elke hoek dat je er bent.

Eenmaal boven gaat de stijging gewoon verder. Maar we zijn er, dus genieten van het uitzicht.

De afdaling lijkt makkelijk, maar je kuiten moeten dan echt werken. Eenmaal beneden nog even de haven bekijken.

Morgen gaan we verder naar Olympia.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.