Toulouse, klein Parijs

Vrijdag, de laatste dag in de Pyreneeën.  Morgen gaan Geert Jeanette en Minke naar de kust. Wij beginnen langzaam aan onze terugreis naar Nederland. Vandaag was het een druiliger dag in ons gebied. Daarom zijn we naar Toulouse gegaan.

De Garonne die achter ons huisje langs stroomt komt ook door Toulouse, zoals te zien op de foto hierboven.  De stad is zeer bijzonder met al die gietijzeren balkons, zoals ik ze ook zag in New Orleans.  We hebben hier lekker rond gewandeld onder een waterig zonnetje met een heerlijke temperatuur.

Bijzonder in deze stad is het netwerk voor fietsen. Overal fietspaden en de mogelijkheid om fietsen te huren. Voor nog geen 2 euro kun je de hele dag een fiets gebruiken. Er wordt ook veel gefietst door de lokale bevolking.  De binnenstad is zo goed als autovrij.

Aan het einde van de dag bleek dat het een uitstekende keuze was voor deze trip. Echt een stad om te bezoeken en op onze eigen plek heeft het vandaag veel geregend bij een temperatuur van 17 graden.

Het was een heerlijke week in de Pyreneeën.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.