Lassen Volcanic NP, 22 juli 2019

Vanmorgen om 9 uur was het al 30 graden. Het zou een warme dag worden met temperaturen van 40 graden. Wij zijn vandaag naar Lassen Volcanic geweest, een vulkanisch gebergte met hoge pieken. Om 10 uur vertrokken we van ons hotel.

Een ritje van ongeveer 1 uur die continu omhoog ging. Eerst kaal en dan om de hoek ineens tussen de groene bomen. Bij het binnen rijden van het park een schitterend vergezicht over de begroeide vulkanen.

Even tijd voor een selfie ūüėä

De temperatuur was inmiddels gezakt tot 18 graden. Maar de zon is hier zeer krachtig. Je koelt in de zon niet af en goed insmeren met zonnebrandcrème.

Hoe verder we het park inrijden hoe hoger we komen. De eerste sneeuw is al te zien. Twee bochten verder zitten we tussen de sneeuw en ligt er nog sneeuw op een half bevroren meertje.

We komen uiteindelijk op een hoogte van 8155 feet (2500 meter). Hier hebben we een wandeling gemaakt door de natuur op zoek naar een bijzonder meertje.

Het bijzonder meertje was door de warmte ineens niet zo bijzonder. Normaal komt er stoom van het water, maar doordat de lucht te warm was kwam er geen stoom. We hadden wel een avontuurlijke wandeling, want het pad was door alle sneeuw niet altijd even makkelijk te vinden.

Aan het einde van de middag waren we weer terug. 39-40 graden. Door de droge lucht was het buiten goed te doen, zeker bij het zwembad in de schaduw.¬† Voor het avondeten zijn we twee keer naar een¬† Mexicaans restaurant gegaan om de hoek. Heerlijk eten daar. De porties zijn echter heel groot. Met ons twee√ęn delen we een √©√©npersoons portie.

Morgen rijden we naar Sonora, de geboorteplaats van Hannah. Daar ontmoeten we Timo, Hannah en haar vader.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.