Dag 5, onderweg naar Kandy.

Vanmorgen om 8 uur stond onze chaffeur weer klaar om de reis te vervolgen. Eerst een stukje rijden door de natuur, waarna we een eerste stop maakte bij een kruiden plantage. Hier maakte ze allerlei medicijnen en lotionen voor je schoonheid en gezondheid.

Onze gids ter plekke kon ons alles vertellen over de werking van specifieke kruiden. Timo kreeg een zalfje op zijn been waarmee na 10 minuten zijn haar met wortel werd verwijderd, zonder dat je er iets van voelt.

Het resultaat van deze behandeling is hierboven te zien. Het duurt 2 weken voordat hier weer wat haar komt. We hebben gedacht het mee te nemen voor iemand die last van roos heeft, maar het is behoorlijk aan de prijs. 🙂

Nadat we nog een oliemassage hebbengehad gingen we verder.

De tweede stop was bij een fabriek in edelstenen. Dit bedrijf heeft een eigen delverij tn zuiden van Kandy. In deze fabriek wordt uit het ruwe materiaal mooie edelstenen gemaakt.

Alles wordt met de hand gemaakt. Natuurlijk moet je aan het einde van de tour even tijd nemen voor de collectie die speciaal voor ons vandaag tegen productieprijzen worden aangeboden. Direct van de fabriek kan niet goedkoper.

Timo heeft een mooie ring gekocht en Nina een hangertje van maansteen. Beide voorzien van een echt certificaat.

Na dit bezoek was het tijd voor lunch, het was al 13:30.

In een typisch lokaal restaurant werden buiten allemaal vegetarische hapjes gemaakt die tussen de 20 cent en 1 euro kosten.

Na de lunch zijn we naar een soort museum gegaan, alwaar de resten van een tand van Boeddha worden bewaard.

In deze tempel/museum werd overal gebeden. Hier gebruiken ze veel bloemen om Boeddha te eren.

Aan het einde van de middag zijn we nog naar een voorstelling geweest van typisch Sri Lankaanse dansen.

Het was een lange dag. Met veel indrukken. We hebben het gevoel dat we hier al weken zijn, maar in werkelijkheid zijn we er nog maar 5 dagen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.