Een ‘safari’ op onze laatste dag in Koh Samui

Vandaag een bijzonder programma. We werden om 8:30 opgehaald met een omgebouwde 4wheeldrive terreinwagen. Hier wordt je achterin gestopt en de gehele dag over het eiland rond gereden. Het programma bestond uit 3 onderdelen: cultuur, shows, en natuur.

De cultuur was het begin. Op verschillende plekken zijn we gestopt voor, in mijn ogen, aangelegde monumenten voor de toeristen. Mooi, maar toch anders. Hieronder een paar voorbeelden.

Na de cultuur gingen we naar een terrein waar we een paar shows met dieren voorgeschoteld kregen. Ik bepsaar jullie de foto’s, welke we ook weinig hebben gemaakt hier. Alleen de show met de krokodil was evn spannend, maar helaas heeft de trainer het overleefd.

Na de shows kregen we een thaise lunch, rijst met groenten veel groenten en kip. Hier nog geen problemen met de kippen en hun eieren.

Na de lunch begon de safari door de binnenlanden. Stijl, slechte weg, of beter gezegd zandpad met diepe kuilen en steile afdalingen. We zaten vast in de gordels en dat was maar goed ook.

Vrijwilligers mochten op het dak zitten. Niet echt een comfortabele positie. Boven op een  berg even genieten van het uitzicht. Helaas was de zon weg.

Weer verder  naar beneden. Omdat we in een colonne reden en elkaar continu inhaalden op de smalle afdalingen ontstond een watergevecht. Eenmaal beneden was er meer water in de vorm van een waterval.

En een park met bijzondere beelden.

De laatste stop was bij ons eigen strand. Hier bewonderden we de bijzonder rotsen, die met enige fantasie bepaalde delen van lichaam voorstellen.

Inmiddels was het 5 uur en weer een warme en vochtige dag voorbij. Even bijkomen van alle inspanningen in ons eigen zwembad en ons voorbereiden op de verplaatsing morgen. Om 6:45 vertrekken we naar Hua Hin.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.