Een lange dag.

Maandagmorgen weer vroeg uit bed voor onze reis naar Hua Hin. We hadden een gecombineerde reis geboekt met boot en bus. Om 6:30 stond onze taxi klaar om ons naar de haven te brengen. Ook hier moet je ruim van te voren aanwezig zijn om in te checken.

Ook in de ochtendzon zoeken we de schaduw, want de zon brandt de hele dag. Zelfs ik smeer me elke dag in met factor 20 en lig of beweeg zoveel mogelijk in de schaduw. Om 8 uur kunnen we aan boord.

De boot lijkt verl op de boot die we destijds naar Noorwegen hebben genomen. Dus lekker snel, maar daardoor ook veel kans op zeeziekte. Jeanette en Antoinette kennen dat gevoel nog wel. Maar de hele reis verliep eigenlijk voorspoedig. In die 4 uur aan boord hebben we niets gemerkt van golven.

Onderweg leggen we nog aan bij twee andere eilandjes. Het blijft gewoon bijzonder mooi die kust en eilanden in Thailand.

In de boot stond de airco op vriesstand. Dus dan maar naar buiten en zoeken naar een plek in de schaduw.

Ik dacht dat ik veilig in de schaduw zat. Deze dag heb ik me niet ingesmeerd, masr op de een of andere manier heb ik de weerkaatsing van de zon in het water opgevangen. ’s Avonds bleek dat mijn nek en gezicht behoorlijk rood waren. Op deze tocht had ik me niet ingesmeerd, omdat ik de hele dag niet in de zon zou komen. Gelukkig heb ik er geen last van en moet ik nu misschien factor 30 gaan gebruiken.

Om 13:00 verder in de bus voor een tocht van dik 5 uur. De laatste stop was op loopafstand van ons hotel. Snel even douchen en dan een cocktail als beloning voor deze lange hangdag.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.