Fietstocht door Portland, 18 juli 2019

Donderdag, vroeg uit bed want we moeten om 9 uur klaar staan voor een fietstocht. Met 5 andere Nederlanders en 2 Amerikanen gaan we op pad.

Onderweg wordt er veel verteld over het ontstaan van Portland en de vele bruggen over de rivier.

Aan het einde van onze fietstocht hebben we een kleine afdaling van een brug. Het was wel oppassen met hobbels in de weg. Een Nederlander dacht even met één hand aan het stuur in volle vaart een paar mooie foto’s te maken met zijn mobiel. Bij de eertse beste hobbel slaat zijn voorwiel weg en valt plat op zijn gezicht. Veel schrammen en blauwe plekken met een pink in een onnatuurlijke positie. Gelukkig waren we toen bijna bij ons eindpunt.

Na de fietstocht met de tram terug naar het hotel en met de auto onderweg naar de volgende bestemming, Prineville (Oregon). Eerst een mooie klim door het bos naar een hoogte van 1300 meter. Hier op de parkeerplaats hadden we weer een schitterend uitzicht op Mount Hood.

In de afdaling werd het landschap steeds dorre en ging over in een soort woestijnachtige omgeving. Na 4 uurtjes rijden kwamen we aan in Prineville. Een dorp met veel authentieke kenmerken  van een redneck community.  Achter ons motel een druk bezocht restaurant, volgens tripadvisor nummer 2 van de omgeving. Laten we zeggen dat deze omgeving gek is op hamburgers en zo.

Nu uitgeteld van een lange dag. Lekker slapen en morgen weer vroeg op pad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.